Jamai

Jamai is heel sterk in het vangen en vasthouden van de aandacht.

Jamai heeft de Maan (reactievermogen) in Ram (directe actie op het moment) en in Huis 7 (contact met de ander. Huis 7 gaat meestal over 1 op 1 relaties, maar kan ook de relatie artiest – publiek betreffen. Jamai kan dus snel reageren op anderen en dat helpt om de aandacht vast te houden.

 

Verder heeft Jamai de heer van Huis 3 (algemene omgang met anderen en communicatie) in zijn eigen Huis staan. Dat duidt op grote flexibiliteit in woord, schrift en gebaar. Het geeft het vermogen snel op situaties te kunnen inspelen.

 

Aangezien deze heer 3 bij Jamai de planeet Neptunus is, zal hij goed kunnen inspelen op de sfeer die er heerst. Neptunus staat voor zaken die duidelijk aanwezig zijn, maar die je moeilijk kan tellen, of meten of pakken. Zoals de sfeer in een groep mensen, of zoals de blauwe hemelkoepel of de oceaan.


Hij kan goed inspelen op wat er bij anderen leeft.

Opnieuw speelt hier de stand van Neptunus in Huis 3 en als heer 3 een rol, zoals hierboven al is aangegeven.

 

Daarnaast maakt Neptunus een heel nauw aspect met een planeet in Huis 1 (gaat over zich persoonlijk kunnen uiten) . Deze planeet is voor Jamai een heel belangrijke beroepsplaneet die veel aspecten ontvangt. Een planeet in Huis 1 met veel aspecten geeft iemand iets waardoor hij veel reacties oproept. Een astrologische aanwijzing voor de X-factor. Met dit aspect kan Jamai zijn persoonlijke optreden (planeet in Huis 1) sterk koppelen aan het omgaan met een zee (Neptunus) van mensen.

 

Ook de Maan (reactievermogen, maar dan niet zozeer op snelheid maar op juiste houding aannemen) in Huis 7 speelt hier opnieuw een rol.


Priapus staat op de cusp van Huis 3. Priapus is een soort supermaan, want geeft het vermogen moeiteloos, bijna als een kameleon, zich aan te passen aan de respons die hij ontvangt.

 

Jamai heeft improvisatievermogen.

Alle voorgaande duidingen zijn van toepassing.

 

Uranus in Huis 2 (talenten) geeft aan dat Jamai van nature goed kan omgaan met het onverwachte (Uranus).

 

Hij is van nature een entertainer.

Zijn Midhemel (ambitie) staat in de eerste graad van Leeuw (hét showteken).

 

De heer van Huis 11 staat conjunct met de Midhemel. Zijn ambities (Midhemel) zijn nauw verbonden met de omgaan met zijn publiek (huis 11).

 

Hij heeft zijn Ascendant (hoe doe je) conjuct met de Zuidermaansknoop (wat je redelijk makkelijk afgaat) en in het teken Weegschaal (evenwicht). Hij heeft een zelfbewuste, maar prettige en sociale manier van optreden. Pluto (diepgang) staat echter ook in Huis 1 en geeft hem daarmee naast alle aardigheid net een provocerend tikje of iets anders in zijn verschijning dat reacties oproept en hem onderhoudend kan maken.


Maar hij wil ook een boodschap meegeven.

Zon (wat je wil) in Huis 9, het levensvlak van de levensovertuigingen en de visie.

 

Pluto in Huis 1: diepgang zoeken, intense belevenissen doormaken, patronen doorbreken.

 

Heer 10 (ambities)_op de cusp van Huis 9.


Jamai houdt ervan om in de schijnwerpers te staan,

Zie allerlei voorgaande duidingen waarvan dit een logisch gevolg is.

 

Maar ook een nieuwe aanwijzing: Venus (waar je van houdt) staat in Leeuw (in de schijnwerpers) en in Huis 10 (ambities, om een eigen positie in te nemen).

 

Jamai heeft ook het gelukspunt (volmaakt tevreden en in evenwicht zijn) in Huis 10.
maar veel aandacht voor zijn persoonlijke leven vindt hij niet leuk.


Zon (wat je wilt) oppositie (betekent: spanning) Neptunus (massaliteit) in Huis 3 (ook het huis van de media).

 

Een van de twee beroepsplaneten van Jamai staat haaks op de Maan (het gevoel).

 

De beroepsplaneten maken spanningsapsecten naar Ascendant (persoonlijke uiting) en Midhemel (maatschappelijke prestatie) wat aangeeft dat er ook bij succes wat nare kanten aan dat succes kunnen kleven.

 

Het hoort er (helaas) een beetje bij, maar als hij het zelf niet te serieus neemt, werkt dat het beste.

De oppositie tussen Zon en Neptunus is sterk bij Jamai. De spanning en twijfel die uit deze stand kan voortkomen zal Jamai wel kunnen hanteren, maar daar zullen natuurlijk nog wel wat ups en downs in zitten. Er serieus van af komen zal waarschijnlijk niet goed lukken, maar Jamai kan het ook creatief gaan gebruiken. Het wordt dan een belangrijke bron van inspiratie voor zijn werk. De pers zal daar dan concreet niet zo’n rol meer in hoeven spelen.

 

terug naar  overzicht idols>>